Probleemne nahk ja selle vahatamine

Rubriik: Küsimustele vastab Lydia Jordane – Lycon’i looja ja juht.

 

Kallis LYCONi pere!

Mulle saadeti mõned fotod meeste rindkere vahatamisest, kus nahk näeb välja problemaatiline. Raske on täpselt hinnata, mis on juhtunud, aga tundub, et kliendil on akne, kuid ma pole kindel.

             

Mõtlesin, et jagan teiega nõuandeid, mida fotode saatjale andsin.

Iga vahatamise juures tuleb arvestada paljude teguritega ning suur osa meie teadmistest tuleb läbi praktika ja kogemuste, kuidas töötame, milliseid vahendeid kasutame jne. Mõned faktorid, mida peame hindama, on järgmised:

Nahatüüp. Kas see on rasune või kuiv, kas nahal on löövet või akne? Seejärel mõelda läbi, millist piirkonda te vahatate ja kui palju aktiivseid rasunäärmeid selles piirkonnas esineb. Meeste ja naiste puhul on need piirkonnad samad. Tavaliselt on inimestel rasusemad rind, selg ja nägu.

Mis juhtub vahatamisel? Esiteks tõmbame karva folliikulist välja ja me tõmbame neid tuhandeid. Folliikul on kahjustatud kohas, kus karv on juurest ära rebitud, vereringe kiireneb, mis aitab folliikulil paraneda. Igas folliikulis on rasunääre, mida karva eemaldamisel stimuleeritakse ja mille tagajärjel hakkab see rohkem rasu tootma. Rasu võib aga folliikuli ummistada ja põhjustada vistrikke.

Vahatamise tulemus võib olla seotud ka vaha tüübiga, millega töötame. Vahatamine eemaldab nahalt surnud naharakkude kihi. Kui me ei kasuta depilatsioonieelset õli, on surnud naha eemaldamine suurem. See võib omakorda nahka ka veidi traumeerida, mis on tõenäolisem tundlikuma nahaga inimeste puhul.

Ma ei saa fotode järgi kindel olla, mis siin nahal täpselt on, aga need tunduvad olevat karvad ja mõned kohad sarnanevad ummistunud pooridele. Mustad pead oleksid nagu folliikulitesse kinnijäänud rasu. Võimalik, et neid pole seal enne vahatamist märgatud ja kui karvad eemaldatud, on need nähtavale tulnud.

Kas mustad täpid on ummistunud poorid või tagasi kasvavad karvad? Seda saate kindlaks teha, kui proovite neid pigistada. Kui tegu on ummistustega, vajab see piirkond sügavpuhastavat hooldust. See on eraldi hooldus, mille käigus mustad pead eemaldatakse ning kus lihtne nahakoorimine ei aita.

 Enne vahatamist salongis soovitaksin järgmist:

1. Puhastage nahk Lycotane Skin Cleanser nahapuhastusvedelikuga.

2. Enne kõva või pehme vahaga vahatamist kandke nahale deplatsioonieelset õli (Pre-Waxing Oil).  Kõvavaha puhul võib õlikogus olla suurem ja    kindlasti värskendage õlikihti vahatamise käigus. Pehme vaha puhul piisab, kui kannate väikese koguse õli nahale vaid vahatamise alguses.

3. Kui olete vahatamise lõpetanud, puhastage nahk uuesti Lycotane Skin Cleanseriga.

4. Pihustage vahatatud alale Ingrown-X-it vedelikku ja hõõruge see kergelt nahka, kuni see on imendunud. Näole pihustades olge ettevaatlik, et vedelik ei satuks silma. Võite vedeliku kanda vatipadjale või kasutada spetsiaalseid Ingrown-X-it vedelikuga immutatud vatipatju.

5. Kandke nahale teepuu rahustav kreem (Tea-Tree Soothe).

6. Soovitage kliendile kodukasutustooteid, mis on kirjas alljärgnevalt.

Kehahooldustooted koduseks kasutamiseks:

1. Ingrown-X-it vahutav geel, millega duši all või vannis nahka pesta. Kuivatage nahk.

2. Kanda nahale Ingrown-X-it lahus kogu rinna ja selja ulatuses, iga päev, nii hommikul kui ka õhtul ning seda kindlasti puhtale nahale. Masseerige kuni vedelik on imendunud.

3. Kandke niisutamiseks nahale teepuu kreem (Tea-Tree Soothe).

4. Sarnase probleemiga inimesed peavad oma nahka koorima kord nädalas. (X-it kooriv kinnas, suhkrukoorija või Body Exfoliant kehakoorija)

See võib juhtuda meist igaühega ja sellepärast tasub olla tähelepanelik. Selline naha reaktsioon võib tekkida peale esimest vahatamist ühekordselt või siis jäädagi korduma.

Palju sõltub ka vahatamistehnikast ja eelkõige sellest, kuidas vaha eemaldatakse. Kogu vaha tuleb eemaldada karvakasvule vastupidises suunas. Kahjuks on kosmeetikuid, kes aga ei jälgi vahatamisel karvakasvu suundi, vaid eemaldavad vaha suvalises suunas.

Mõned näpunäited, mis aitavad pärast vahatamist nahka rahustada:

Pärast naha Lycotane Skin Cleanser vedelikuga puhastamist kandke nahale külm kompress. Lihtsalt külm kraanivesi mõnele paberist salvrätikule. Võite kasutada külma kompressi lühiajaliselt ka kohe peale vaha eemaldamist, et nahka jahutada ja vähendada rasunäärmete aktiivsust.

Rinna ja selja vahatamisel võiks algatuseks kasutada kõvavaha. Head vahad kasutamiseks on: MANifico Hübriid, LYCOtec kõvad vahad või LYCOdream Hübriid kõvavaha. Alati kasutage enne kõvavaha pealekandmist õli. Need vahad on nahale õrnemad, kuid prooviksin kasutada ka pehmet vaha, mille alla kanda samuti vahatamiseelne õli, ja vaadata, kas see aitab vähendada naha tundlikkust ja reaktsioone. Saate seda katsetada, kui kasutate rinnaku ühel küljel pehmet ja teisel pool kõvavaha. Vaadake, kas märkate erinevusi. Lühikeste karvade eemaldamiseks peate võib-olla siiski kasutama Lycojet vahasid.

Mõnedel inimestel võib tekkida sügelus kohe pärast vahatamist või siis karvade tagasikasvamise perioodil. Selle põhjuseks on asjaolu, et katkised folliikulid, kust karvad välja tõmmati, paranevad ja see tekitabki sügelust. Kui sügelus tekib hiljem, võib see olla tingitud sellest, et karvad tõmbuvad tagasi ja muutuvad sissekasvanud karvadeks. Sellisel juhul tekibki ummistuste tõttu sügelus. Siinkohal on väga oluline naha koorimine.

Tervitused Lydia ja kogu LYCONi meeskonna poolt….