Erinevused LYCON’i kõvavahadel.

Nii mõnedelgi Lyconi kõvavahadel on sarnane kirjeldus, nagu näiteks:

• LYCOTEC ON PAINDLIK, TUGEV, ÕRN JA EI PURUNE EEMALDAMISEL.

• LYCOJETIL ON LYCOTECI OMADUSED JA SEDA SAAB KASUTADA ÕHEMALT KUI “TRADITSIOONILIST” KÕVAVAHA.

• HÜBRIIDVAHA PAIKNEB OMADUSTELT LYCOTECI JA LYCOJETI VAHEL. ERITI ÕRN JA EEMALDAMISEL EI MURDU.

 

MILLIST VAHA SIIS VALIDA?

Paljud LYCONi kõvavahad põhinevad samal valemil, kuid neil on mõned erinevused. Erinevused seisnevad titaandioksiidi, raudoksiidi, värvide või lõhnaainete lisamises.

Tihti on küsitud … miks meil on nii palju vahasid, mis on ühesugused või väga sarnased? Vastus on see, et LYCON ei töötanud neid välja kõiki korraga.

Esimene vaha oli meil Sunshine kõvavaha, traditsiooniline männivaiguga kõvavaha, mida müüdi esimest korda kaubanduslikult 1978-ndal aastal. Ökonoomne segu, mis sisaldab kõrge kvaliteediga looduslikke koostisosasid. Sobib kõigile nahatüüpidele ja EI SISALDA lõhna- ja värvaineid

Seejärel lisasime täiendavaid vahasid erinevate värvide, aroomiteraapia koostisosadega jne. Töötasime välja erinevad suunad parema ja õrnema vahatamise jaoks. Läbi mõningate muudatuste lisandusid uued elastsed ja rahustava toimega vahad. Pärast Sunshine kõvavaha on teiste 80-ndate aastate vahade järjestus järgmine: LYCON Apricot kõvavaha, Aloe Vera kõvavaha ja Azulene (Azulene vaha Eestis ei ole), need on traditsioonilised kõvavahad.

90-ndate alguses käivitasime titaandioksiidiga Rosette kõvavaha, seejärel SoBerry ja LYCOflex vahad (Lycoflex vahasid Eestis ei ole). Mõni aasta hiljem tuli rauaoksiidiga SoYummy kõvavaha. Ka meie Manifico kõvavaha sisaldab titaandioksiidi. Mis on titaandioksiidi ja raudoksiidi vahe? Mõlemad on teatud tüüpi savi. Titaandioksiid on valge ning raudoksiid on pruun. Mõlemad annavad erinevat värvi. SoYummy jaoks, mis on šokolaadilõhnaline vaha, kasutame raudoksiidi, mis annab šokolaadile omase pruuni värvuse. Nii raudoksiid kui ka titaandioksiid muudavad vahad kreemjamaks, elastsemaks, pehmemaks ning õrnemaks. SoYummy ja Manifico sisaldavad vilgukivi, mis annab vahadele kerge sädeluse.

Rosette, Manifico, SoBerry ja SoYummy on kõik kreemjad ja pehmed, kuid erinevat värvi. SoBerry ja SoYummy on lõhnavad, Rosettel ja Manifico aga mitte, sest nendes vahades kasutatavad eeterlikud õli on lõhnavaba.

Teine männivaiguga kõvavahade rühm on LYCOJET Lavender, Desert Rose, Ruby ja Eyebrows kulmu vaha. Nende põhivalem on sama, kuid erinevad taas värvi poolest. LYCOJET kõvavaha saab kasutada õhemana kui “traditsioonilisi kõvavahasid.” LYCOJETi kõvavahasid peetakse LYCONi nö. kangelasvahadeks, kuna need on kõigist kõvavahadest kõige tugevamad. LYCOJET eemaldab kõige kangekaelsemad ja lühemad karvad, nii et neid vahasid nimetatakse sageli ka “puhastusvahadeks”, mida on mõnus kasutada pärast poti- ja padrunivahaga vahatamist,kui ei ole saadud päris puhast tulemust.

Valikus on veel LYCOtec kõvavaha, mis on valmistatud SÜNTEETILISE vaigu baasil. See on valge, kookosõli ja vaniljevilja ekstrakti sisaldav vaha. Samuti sisaldab see titaandioksiidi, mis muudab LYCON’i mineraalvaha super pehmeteks, ülipainduvaks ja kergesti eemaldatavaks, ilma et see murduks või rebeneks! LYCOtec vaha saab kasutada sama õhukeselt kui LYCOJET vaha või isegi õhemana, muutes need salongidele efektiivseks ja ökonoomseks.

Siis on veel kuulsad ja täiesti ainulaadsed LYCONi hübriidvahad, mis on segu LYCONi traditsioonilise kõvavaha valemist ja LYCOtecist. Hübriidvaha plussideks on: õhuke pealekandmine, taheneb kiiresti,  väga elastne ja ei murdu eemaldamisel, nahale õrn, kuid samas lühikeste kangekaelsete karvade eemaldamisel väga tugev. Hübriidvahade valikus on LycoDream, Pinkini ja Manifico.

Raske on soovitada, millist vaha valida, kuna paljud on väga sarnased. Põhierinevus tekibki värvi ja lõhna tõttu ning enamjaolt valitaksegi selle järgi. Enamasti on raske ühte lemmikuks valida. Oluline on see, et kõiki LYCONi kõvavahasid saab korduvalt samale alale kanda vähemalt 5-6 korda! Need on kõik väga õrnad, enamuse jaoks valutud ning kõik eemaldavad juba 1mm pikkused karvad. Kuidas need töötavad tugeva lühikese karva puhul? Kõige paremaks tugevate lühikeste karvade eemaldamiseks loetakse LYCOJET vahasid, kuid samuti ka HÜBRIID vahasid, mis eemaldavad kangekaelsed lühikesed karvad rasketes piirkondades (brasiilia depilatsioon).

Vaata lisaks artiklit “VALIDES VAHA”